نوشته شده توسط : صبا شهیدی

حتما شما هم جزئیات اجرایی زیادی در رابطه با سقف های تیرچه بلوک خوانده اید اما این جزئیات اجرایی در چه جایی کاربرد دارد؟ چه کسی از این جزئیات اجرایی استفاده می کند؟ طراح ساختمان؟ 

بله دقیقا این توصیه های مقررات ملی ساختمان دقیقا برای طراح ساختمان کارآمد است. شما به عنوان یک طراح سازه باید بدانید که عرض تیرچه‌ ها باید به چه میزان باشد؟ ضخامت بتن پاشنه چقد باشد؟ فاصله میلگردهای عرضی متوالی به چه صورت باشد؟ 

خب فرض کنید تمام توصیه هایی که در آیین نامه ها و مقررات ملی ساختمان شده است را می داند این توصیه ها را در چه زمانی به کار میگیرد؟ 

این توصیه ها علاوه بر اینکه در زمان طراحی کارآمد است در زمان تهیه نقشه های اجرایی هم خیلی به دردتان خواهد خورد برای دانلود رایگان دیتیل سقف تیرچه بلوک همین الان کلیک کنید.

شما به عنوان یک مهندس عمران باید حتما رسم این دیتیل ها را قبل از اینکه وارد حوزه طراحی شوید آموزش ببینید البته باید بگویم که اکثر مهندسین عمران بعد از اینکه مهر طراحی خود را گرفتن این کار را نمیکنند و کار را برون سپاری میکنند پس شما حتی در شرایطی که دانشجو باشید هم می توانید با تهیه دیتیل های اجرایی کسب درآمد کنید.

 

موفق باشید.

 

منبع:

نوشته های یک مهندس عمران



:: بازدید از این مطلب : 50
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : پنج شنبه 25 ارديبهشت 1399 | نظرات ()
نوشته شده توسط : صبا شهیدی

شما هم حتما محاسبه درز انقطاع را یاد دارید و می توانید خیلی خوب آن را محاسبه کنید اما در این مقاله قصد داریم به دو سوال پاسخ دهیم. درز انقطاع در پلان معماری باید مشخص شود؟ درز انقطاع در فونداسیون هم ادامه دارد؟

محاسبه درز انقطاع در پلان معماری

پس از محاسبه درز انقطاع، در پلان‌های معماری باید این درز انقطاع نمایش داده شود. همان‌طور که در پلان معماری شکل زیر مشاهده می‌شود، درز انقطاع به وسیله خطوطی با فاصله از محور اصلی نمایش داده شده‌اند.

 

محاسبه درز انقطاع در پلان معماری
 
 

درز انقطاع در فونداسیون

درز انقطاع از کجا شروع می شود؟ درز انقطاع معمولا نیاز نیست تا انتهای فونداسیون ادامه پیدا کرده و آن را در بر گیرد و دو ستون که با درز انقطاع از هم جدا شده‌اند می‌توانند دارای شالوده مشترک باشند. به دلیل این که فاصله درز انقطاع مربوط به ضربه در اثر مشخصات متفاوت دو سازه است و طبیعتا فونداسیون‌های دو ساختمان نقشی در این ضربه نخواهند داشت. البته اگر در محل درز انقباض، درز انبساط هم اجرا شود، نیاز است که درز تا انتهای شالوده ادامه پیدا کند.

منبع:
سبزسازه


:: بازدید از این مطلب : 24
|
امتیاز مطلب : 1
|
تعداد امتیازدهندگان : 1
|
مجموع امتیاز : 1
تاریخ انتشار : پنج شنبه 25 ارديبهشت 1399 | نظرات ()
نوشته شده توسط : صبا شهیدی

حتما شما هم می دونید که یکی از مهم ترین اجزای سازه ها همین فونداسیون ها هستند که اجرای درست آنها می تونه خیلی موثر باشه در واقع اگر بار رو به عبارتی کج بذارید دیوارتون کج بالا میره.

برای اجرای فونداسیون باید چندکار رو انجام بدیم که من خیلی خلاصه بیان می کنم:

1- پی کنی:

با توجه به نقشه اجرایی که داریم باید پی کنی را انجام دهیم. در واقع سطح پی را باید گود کنیم (حالا با توجه به میزانی که به ما می گویند) تا آماده مراحل بعدی باشد. به طور مثال برای یک پی سطحی باید تمام سطح را گود کنیم اما برای پی منفرد تنها بخش کوچکی از زمین باید گود شود.

2- اجرای بتن مگر

بعد از پی کنی باید سطح زمین را تمیز کنیم و با یک لایه بتن خیلی  نازک با عیار کم بپوشانیم حتما شما با بتن مگر و ویژگی های آن آشنا هستید.

3- آرماتور بندی:

پس از اینکه بتن مگر ما خشک شد باید شبکه آرماتور را سرجایش بگذاریم که این کار هم خیلی تخصصی است و نقشه های اجرایی مخصوص به خود را دارد

4- بتن ریزی:

پس از اینکه شبکه آرماتور به صورت کامل آماده شد شروع به بتن ریزی می کنیم البته که برای انجام بتن ریزی مراحل خاص خودش و آزمایش هایی مانند آزمایش اسلامپ باید انجام شود اما بالاخره نوبت به بتن ریزی است.

 

فونداسیون ما آماده است. حالا نوبت به عمل آوری فونداسیون است این کار را فراموش نکنید.



:: برچسب‌ها: اجرای فونداسیون ,
:: بازدید از این مطلب : 62
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : سه شنبه 23 ارديبهشت 1399 | نظرات ()
نوشته شده توسط : صبا شهیدی

همانطور که قطعا می دانید برای کاهش اثرات مخرب زمین لرزه؛ استاندارد 2800 تدابیری اندیشیده است که یکی از آنها ایجاد درز انقطاع در ساختمان است

 

درز انقطاع چیست؟

با توجه به مشخصات جرم و سختی متفاوت در ساختمان‌های گوناگون، در هنگام زلزله سازه‌ ها، رفتارهای متفاوتی دارند و ممکن است در مودهای ارتعاشی مختلف، ساختمان‌های مجاور هم به یکدیگر نزدیک شده و برخورد کنند. بنابراین نیاز به در نظرگیری یک فاصله ایمن به منظور جلوگیری از برخورد ساختمان‌های مجاور وجود دارد

طبق استاندارد 2800 ایران، برای تمامی ساختمان‌های با ارتفاع بیش از 12 متر یا 4 طبقه، باید درز انقطاع محاسبه و اعمال شود. بستن درز انقطاع را می توانیم با مصالح کم مقاومت انجام دهیم تا پس از زلزله به سادگی قابل جایگزین کردن و بهسازی باشد. طبق استاندارد 2800، علاوه بر شرط فوق، در موارد زیر هم رعایت درز انقطاع ضروری است

مقدار جلو آمدگی یا فرو رفتگی در پلان از مقادیر مجاز آیین نامه تجاوز کند
زمانی که فاصله دو سقف در یک طبقه از 60 سانتی‌متر بیشتر شود، باتوجه به رفتار متفاوت دو قسمت ساختمان، نیاز است در محل اختلاف ارتفاع، درز انقطاع قرار داده شود و دو قسمت ساختمان در این محل، جدا شوند
فونداسیون‌ها در تراز کف دارای اختلاف ارتفاع بوده و خط واصل بین دو فونداسیون مجاور دارای شیبی بیشتر از 15 درصد باشد

پیامد های عدم استفاده از درز انقطاع در ساختمان

با توجه به این موضوع که نیروی ناشی از ضربه ساختمان‌ها به یکدیگر در حین زلزله مقداری زیاد بوده و برآورد دقیق آن مشکل می‌باشد (این نیرو با توجه به مفاهیم ضربه اجسام در دینامیک تعیین می‌شود)؛ خسارات ناشی از برخورد ساختمان‌ها با یکدیگر زیاد بوده و می‌تواند باعث خرابی و آسیب‌‌های‌ مختلف در ساختمان‌ها شود که تعدادی از این خرابی‌ها در اشکال زیر نمایش داده شده است. بنابراین محاسبه و در نظرگیری صحیح این فاصله بین ساختمان‌های مجاور، اهمیت بالایی دارد

 

Arch2o-expansion-22

برخورد ساختمان‌های مجاور هم می‌تواند در اثر موارد مختلفی از جمله نامنظمی هندسی باشد، به عنوان مثال فاصله بیش از حد بین مرکز جرم و مرکز سختی ساختمان، باعث ایجاد پیچش در سازه می‌شود. در حالت دیگر این ضربه ممکن است در اثر روان‌ گرایی خاک و جابه‌جایی بیش از حد سازه باشد که طی این جابه‌جایی، سازه ممکن است با ساختمان مجاور هم برخوردی داشته باشد

بررسی و محاسبه نیروهای ضربه در اثر برخورد ساختمان‌ها در حالت‌های گوناگون، می‌تواند با ساخت یک مدل سازه‌ای در نرم افزار SAP انجام شود. به این صورت که مدل ساختمان با در نظرگیری یک المان GAP بین دو سازه، جهت در نظرگیری اثر برخورد بین آنها انجام شده تا به وسیله انجام تحلیل خطی یا غیرخطی، به صوت استاتیکی یا دینامیکی، نیروهای ایجاد شده در اثر ضربه در المان‌های مختلف سازه‌ای محاسبه شود

 

منبع:

civil1624



:: بازدید از این مطلب : 32
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : یک شنبه 21 ارديبهشت 1399 | نظرات ()
نوشته شده توسط : صبا شهیدی

حتما شما هم زلزله سر پل ذهاب کرمانشاه را به یاد دارید؟ خب باید بگویم یکی از زلزله هایی که برای مهندسین عمران بار علمی زیادی داشت و شدیدا باعث سر افکندگی جامعه مهندسی شد همین زلزله بود.

خراب شدن دیوار های خارجی مسکن مهر کرمانشاه باعث شد یک پای این خجالت زدگی ها دولت باشد اما چه کسی بهتر از یک مهندس عمران می داند که تمام این اتفاقات تنها به یک دلیل و آن هم نداشتن وال پست بوده است. 

همین موضوع باعث شده است که امروز در مورد اجرای وال پست با شما صحبت کنیم.

اجرای وال پست

وال پست از نظر مصالح به دو نوع فلزی و بتنی تقسیم می شود. نوع بتنی در سازه های با مصالح بنایی و نوع فلزی در ساختمان های دارای اسکلت به کار می رود. وال پست در اسکلت فلزی و وال پست در اسکلت بتنی را از پروفیل هایی مانند نبشی، ناودانی، قوطی و تسمه می سازند. وال پست همچنین از لحاظ شکل در دو نوع افقی و عمودی وجود دارد.

وال پست عمودی را در دهانه های بزرگ از روی تیر طبقه پایین به زیر تیر طبقه بالا در داخل میان قاب جوش می دهند. ضوابط وال پست در مبحث هشت مقررات ملی ساختمان ویرایش 1392 بند 8-5-5-7 و در بند 7-5-3 آئین نامه طراحی ساختمان ها در مقابل زلزله ویرایش چهار آورده شده است.

 

نکته های مهم در اجرای وال پست

 

 از آنجایی که وال پست در دیوار چیست گفته شده است اغلب  شما با این  موضوع آشنا شده اید که برای اجرای آن نکته های وجود دارد که به آن می پردازیم.

 در ساختمان هایی که اسکلت دارند، اجرای وال پست به طور معمول از مصالح فولادی و پروفیل های نبشی، قوطی و ناودانی ساخته می شود. وال پست درست شده از نبشی در انتقال بار جانبی و یکدستی دیوار بهتر از نوع درست شده با قوطی عمل می کند.

اگر پروفیل وال پست دستگاه مشاور دوبل نبشی باشد، دهانه آن در زمان ساخت باید 1 سانتی متر از ضخامت دیوار بیشتر باشد تا تیغه به درستی در آن قرار گیرد. در وال پست قائم، باید در فاصله های یک متر به یک متر با استفاده از میلگرد آجدار نمره 10، شاخک هایی را به نبشی یا قوطی جوش داد تا گیرداری مورد نیاز تیغه و وال پست تأمین شود و دیوار در زمان وارد شدن بارهای جانبی رفتار یکدست تری از خود بروز دهد.



:: برچسب‌ها: وال پست , اجرای وال پست ,
:: بازدید از این مطلب : 71
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : چهار شنبه 17 ارديبهشت 1399 | نظرات ()
نوشته شده توسط : صبا شهیدی

نقشه خوانی ساختمان جزو اولین کار هایی هست که یک مهندس عمران باید آن را یاد داشته باشد که قطعا شما نیازی به آموزش نقشه خوانی ساختمان ندارید اما من یک سوال دارم اگر شما به عنوان محاسب سازه بخواهید نقشه معماری را تغییر دهید مجاز هستید؟ می توانید ستون گذاری معمار را تغییر دهید؟

شما به عنوان یک مهندس محاسب باید چند کنترل را انجام دهید:

1- سایت پلان را کنترل کند

2-پلان طبقات ساختمان

3- کنترل نقشه برش ساختمان

4-کنترل نقشه نما ساختمان

مهندس محاسب در طی همین مراحل می توانید نقشه را کمی تغییر دهد اما چقد؟ پیشنهاد می کنم حتما به مقاله آموزش نقشه خوانی ساختمان سبزسازه سر بزنید و ویدئو های موجود در این صفحه را مشاهده کنید خیلی خوب این موضوع را باز کرده اند.

من قصد داشتم تلنگری بزنم و سعی کنم همین جا ویدئو را منتشر کنم که متاسفانه به درستی بارگذاری نمیشد. 

موفق باشید.



:: برچسب‌ها: نقشه خوانی , آموزش نقشه خوانی , نقشه خوانی ساختمان , آموزش نقشه خوانی ساختمان ,
:: بازدید از این مطلب : 63
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : سه شنبه 16 ارديبهشت 1399 | نظرات ()